Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

" ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ" ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

   «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»                                                                                                    
                            
Monkeys        ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΓΛΩΣΣΑ   
                                
                                ΟΧΙ  τις ξενόφερτες  λεκτικές      

      Πρόσφατα ακούσαμε ότι το CNN ότι άρχισε να διανέμει παγκοσμίως το Hellenic Quest αρχίζοντας από τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.  Tο Hellenic Quest είναι ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης (διδασκαλίας) της Ελληνικής, μέσω του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..
Το πρόγραμμα δημιούργησε η Ap
ple. Ο Πρόεδρος της, Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε ένα  πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και να της προσφέρει περισσότερες γνώσεις απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.Αυτό η παγκόσμια κοινότητα μπορεί να το επιτύχει μόνο με την  επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

     Μετα από πολυετή έρευνα ειδικών πανεπιστημιακών Βρετανών, Αμερικανών, Ιαπώνων κ.α.
αποδείχθηκε ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες αυτό αποδείχθηκε και από   Άγγλους επιχειρηματίες που όταν προέτρεψαν τα ανώτερα στελέχη τους να μάθουν Αρχαία Ελληνικά διαπίστωσαν ότι πέτυχαν σαφώς καλλίτερα αποτελέσματα  σε  τομείς οργανώσεις και διαχειρίσεις επιχειρήσεων . 
 Το ίδιο συνέβη και στην  πληροφορική και την  υψηλή τεχνολογία,ετσι οι ειδικοί αυτών των επιστημών πρόσφατα θέσπισαν ιδιαίτερο προσόν για τα στελέχη τους να γνωρίζουν την Ελληνική.
    Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν και το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση τον λεκτικό της πλούτο.  Επικεφαλής του προγράμματος η γλωσσολόγος  Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.
 Στον Η/Υ Ίμυκο που εργάστηκαν και συνεχίζουν αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικούς τύπους της γλώσσας μας, 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων (και βρίσκονται ακόμα στην αρχή της ερευνητικής εργασίας τους όπως δηλώνουν). 
     Σκεφτείτε ότι  η Αγγλική έχει μόλις 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή  το 1/100 της Ελληνικης.Αυτο ανάγκασε τον καθηγητή Μπρούνερ να δηλώσει  υπερήφανος  για το εργο του και ότι όποιος απορεί για τα εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής τους απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας, όλων μας . Μόνο  η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας και την ζωή μας.
 Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής, και κάποιων εκατομμυρίων της κινέζικης.
      Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε όταν επιστήμονες πληροφορικής και υπολογιστών διαπίστωσαν  ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .
 Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ένα  πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται (να λέγετε ) ετσι  (σημαίνον).
        Δηλαδή
μόνο στην Ελληνική γλώσσα  οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.
 Ποιο απλα, όλες οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ.  
γεωμετρία = γη +μετρώ, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).κτλ κτλ
 Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.
Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για όλες τις άλλες γλώσσες.
 Και αυτό γιατί
η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.
 Ετσι
οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.
     Οι περισσότερες λοιπόν επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.
      Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.
     Και ενώ αυτά μελετώνται, λέγονται και επιβεβαιώνονται στους ειδικούς επιστήμονες παγκοσμίως, κάποια σκοτινά λόμπι της παγκοσμιοποίησης  έχουν αρχίσει την απαξίωση της. Πρώτα βάζοντας τους νεοέλληνες , τα παιδιά μας στο παιχνίδι τους, μέσω του διαδικτύου προωθώντας την μόδα των γκριγκλις , ακολουθούν εντέχνως οι διαφημίσεις (κυρίως πολυεθνικών) και τα προϊόντα τους.
      Ρωτώντας καθηγητές και ειδικούς  θα ακούσετε ότι τα Ελληνόπουλα σήμερα δυσκολεύονται να εκφραστούν σε λίγο θα δυσκολεύονται και να γράψουν. Αυτός είναι και ο στόχος εκείνων.. προβληματιστείτε γιατί πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει γραφή τύπου  γκριγκλις. Μήπως κάποιοι μας θέλουν με γλώσσα χωρίς πατρίδα ,χωρίς ιστορία ,χωρίς αύριο; Μήπως θέλουν,  οι νεοέλληνες, να χάσουν το μόνο όπλο που τους  έχει απομείνει και το ελέγχουν ; την ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ;;;
    Όσο κι αν ψάξετε  καμιά άλλη γλώσσα στο κόσμο δεν πολεμήθηκε και δεν απαξιώθηκε  τόσο, όσο η ελληνική, αλλά για κάποιους λόγους… αντέχει δυνατά.
Σε καμιά χώρα του κόσμου  δεν συναντάμε γλωσσικές μαϊμουδιές τύπου γκριγκλις και δεν είναι  τυχαίο πιστέψτε με.
Απαξιώστε λοιπόν όσους θέλουν να την απαξιώσουν ηθελημένα ή άθελα τους.

Προασπίστε τη γλώσσα των προγονών μας, την γλώσσα των παιδιών μας τη  γλώσσα του χθες, του σήμερα και του αύριο με κάθε τροπο. Αρχίστε από το διαδίκτυο , την καθημερινότητα σας , παντού. Αγνοήστε αυτούς που μας θέλουν αλλιώς.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ --- ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ---
Κάντε ΔΙΚΗ ΣΑΣ μόδα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ –
… ΑΡΧΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
 
Και  θυμηθείτε, καλλίτερα ανορθόγραφα αλλά Ελληνικά, παρά ξενόφερτες λεκτικές μαϊμουδιές  χωρίς μέλλον.

                                                                                 Αρχή  μιας πρωτοβουλίας

                                                                                    Του  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»
                             
                                                                                Και των ιδρυτικών μελών του   

Δεν υπάρχουν σχόλια: